U Follow I Follow

Jumaat, 11 Januari 2013

Entry Pertama 2013

Entry pertama 2013....selamat tahun baru,masih tak terlambat lagi kan untuk aku wish 2013.....

perut dah makin sarat,dah mengening kata orang tu kalau buah tu tunggu nak masak jeh hi hi....bulan depan dah due....harap harap aku and baby selamat....persiapan eeemmm adalah sikit sikit semuanya serba baru coz baby baru ha ha ha....sebenarnya barang barang baby anak anak aku sebelum nie semuanya dah di transfer bagi kat orang takdak selai pun yang tinggal termasoklah baby stroller...mana taknya ingat dah takdak baby kecik...tup tup 2012 Allah perkenankan permintaan suami nak baby lagi aduhhhh menjadi plak tu kan....alhamdulillah kuasa Allah S.W.T.....oh yea ada sape sape tahu tak aku nak cari barut dan bedung baby yang dah siap punya....nak beli online ada ke...? dulu mak aku buatkan tapi kali nie aku ingat tak naklah nyusahkan mak aku lagi....coz nie pun anak no 5,jadi cukup cukuplah aku nyusahkan mak aku dari anak sulung hingga anak no 4,dahlah jaga aku berpantang,mandikan baby lagi....masak untuk aku....kesian....sudah sudahlah tu aku nyusahkan mak aku kan kan.....bukannya suami takdak he he biasalah orang tua nie kan lebih arif dalam bab berpantang dan penjagaan baby nie....lebih confident lau mak ada kat sebelah he he.....
tapi kali nie hasben awai awai lagi dah cakap kali nie biaq dia yang jaga,biaq dia yang uruskan makan minum aku,biaq dia yang cari tukang urut....dan selama berpantang urusan antaq anak anak ke sekolah dia dah warning awai awai biaq dia yang buat....hah cam tak caya aku....tapi alhamdulillah dan aku bersyukur masih lagi di kurniakan rasa tanggungjawab kami sebagai suami isteri dalam melayari bahtera sebuah rumah tangga...aduhhhhh nape pagi nie rasa jiwang je ek.....ape ape pun doakan aku dan baby selamat yea....
( caner ek rasa sakit bersalin tu,dah lupalah....maklumlah anak yang kecik pun dah 6 tahun ) cer citer sikit.......:-)