U Follow I Follow

Jumaat, 13 April 2012

hu hu

  • Salam pagi Jumaat....tengah cuit cuit blog ada terbaca satu blog sini latihan yang amat menyentuh hati aku,bukannya sentuh ape....tapi menggamit kembali kenangan aku masa kecik kecik dulu.....aku di lahirkan dalam keluarga tentera,of koslah abah aku keje askar masa tu...ingat lagi aku masa tu di lahirkan di kluang johor,abah aku berpindah ke port dickson dan kami tinggal di kem batu 5,Port Dickson....memang seronok pada masa tuh,maklumlah anak-anak askar banyak kelebihannya,yelah aku pi sek naik truck askar,orang lain tak dapat oooo...
  • dapat pi merata tempat bila abah aku kena posting,boleh di katakan semua ceruk rantau semenanjung nie aku pi ikut abah aku posting termasuklah kuching !
  • pastu bila abah aku ada pembarisan di kem... aku,adik adik  mesti tak lepas peluang tengok pembarisan tuh best giler ooooo coz dapat tengok abang abang hansem beb....serata jeh depa kawat,sampai satu tika tu aku amat meminati mat mat askar hinggakan terdetik dalam hati nie lau aku nak kawin aku nak cari yang keje askar he he....tapi itulah owg kata jodoh maut pertemuan di tangan Allah S.W.T.....
  • dulu kat Port Dickson tu mana ada hotel hotel tinggi tuh yang ada hanyalah hutan belantara jeh....kem abah aku tu betul betul berhadapan dengan hotel Tanjung Tuan....dolu dolu kat situ aku selalu pi mandi pantai ngan abah,mak aku bila waktu petang coz dekat jeh kan jalan kaki ke depan sikit dah sampai pantai.....
  • nah sekarang nie aku dok Nilai,dah dekat ngan Port Dickson,pantang weekend free jeh pasti aku ngan hubby bawa anak anak ke situh mandi-manda mengimbau kenangan aku di sana beb...! aku pasti takkan lupa tempat aku membesaq......hu hu