U Follow I Follow

Khamis, 9 Februari 2012

aku bengang aku geram !


hai...

aku terjah je lah yea entry kali nie,coz aku tengah bengang ngan rancangan realiti nie,oopppsss aku bukan bengang ngan rancangan tu tapi bengang ngan juri jemputan D..... S..... malam tadi,aku punyalah berkobar kobar menunggu program ujibakat tu,coz aku seronok tengok semangat orang orang kita dalam mengejar realiti utuk mengubah hala tuju diri sendiri,manalah tau kan bakat masing masing terselah dalam program tuh....! tapi juri jemputan tu memang issshhh betullahhhh....,lantang betul kata kata yang keluar dari mulut dia...sedar sikitlah makcik oooiiiii,awak tu pompuan,bini orang..lau yea pun awak tu retis,dan di amek sebagai juri,bataslah sikit nak mengkritik orang tu biarlah kritikan yang membina semangat ke...nie tak kritikan yang membuahkan kemarahan peserta malah penonoton rancangan tuh !




kou ingat orang suka ke,orang respek ke lau kou kritik camtu...silap silap haribulan orang tabuh kou tau tak ! berbaloi lah sikit nak cakap orang tak hansome ke,gemok ke....kurang kurang semangat jati diri untuk mencuba yang ada pada setiap peserta tu yang kita perlukan....! ape kou ingat pengacara,atau retis nie semua cantik2,hansome2 ke...? hah kan aku dah melalut nie ! ishhh aku tak leh lah sepoi betul aku ngan minah tu....laki aku siap tanya aku lagi "apasal hah,muka dia tuh,dah nampak tua !' hah kou tengok tu laki aku cakap kou tu dah tua,2 3 kali pandang cam muka michele jackson dah ha ha....tu baru laki aku....kou tengok pak Nil & Suhaimi tu hah,kritik kritik juga,tapi taklah cam kou tu yang giler nak mengkritik....! tu hah sape tuh eeemmm si ogy ahmad daud,aman ramli tu....stiill masih leh terima kritikan depa dalam rancangan ape tu hah AF.....
dahlah dahlah,,cukup cukuplah aku hentam kou kat sini,mudah mudahan kou sedar sikit yea....! janganlah sampai parents peserta pula terjah kou nanti...!
hah ! korang layan jap,luahan hati seorang pembaca....pasnie korang mesti geram bangat ngan juri tuh !
Hi abg nara,
Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.
Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.
Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!
And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.
And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.
Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.
Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.
Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.
Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..
And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.
Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.
P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.