U Follow I Follow

Jumaat, 10 Februari 2012

mengimbau zaman dolu dolu

salam pagi jumaat,penghulu segala hari...

tengah aku dok celarkan email aku yang penuh ngan sampah sarap nie,terselitlah email nie yang aku rasa ok gak lau aku berkongsi ngan rakan rakan blog,marilah kita sama sama mengimbau kembali saat saat manis semasa kita di alam kanak kanak dolu,dengan ertikata zaman dolu dolu....

Rasanya budak2 yg lahir tahun 80 an tak pernah mengalami kenangan manis ini kan.....

Layannn..... 

mari kita imbau balik kenangan masa zaman dolu dolu.....

masa kita kecik2...best giler… 


Okeh... dulu-dulu sapa pi sekolah ja mesti akan gunakan beg hijau nih kan... hehehehe... Tak ingat dah brand… penuh buku teks !






kalau sapa-sapa demam ja... mesti mak suruh ayahanda kita pi beli menatang nih... rasanya macam oren sikit... tapi time tu la...


 


bagi mat-mat rock era 80'an... kalau takdak kasut jenih nih memang tak rock la... brand apa tau... tu dia... ALIPH oiii... mahai tuuuu...I pakai kasut Bata je…






kalau dah ada kasut tu mesti layan lagu2 ni...huhuhu...


 


hangpa mesti ingat lagi ngan iklan ni kan...







dah empat hari aku x makan...jangan monyet...jangan monyet...








Zaman la ni agak-agak ada lagi tak dapoq minyak gaih (minyak tanah) brand Butterfly...

hehehe ...sumbu dia sempoi dok ada... hahahaha...

dolu dolu masa aku kecik,mak aku sempat guna dapoq minyak nie,antik kan...



Basikal chopper ada gear lagi. Kenangan tak dapat dilupakan bila kawan aku ada beskal nie,dia carry aku kat depan tu hah sama sama pi sekolah...masa nie hanya orang kaya jeh yang ada basikal nie !   
  





Dolu2 xdak la LCD.....tgk tu TV mak aku dolu macamni jaaa...

 



Ada ingat ka ini cerita....


 
 
Dolu2 xdak paintball....just main menatang ni jaaaaa...sendiri bikin ooo...


 



Yang best bila time terjun BAN ( tali air @ sungai )...

Telah melahirkan ramai perenang-perenang handalan...





Perasan tak dulu-dulu benda alah nih... kalau ada orang penerangan mai rumah saja... mesti mak kita pi cari tunjuk kat pegawai tu... hehehe...

nak guna TV pun ada lesen wooooooo... hahahaha.. sekali pikiaq lawak gak.. setahun $24.00 ( RM 24 ) ... kebanyakan rumah pada masa tu siap frame lagi....  


 



Dulu 2 hanset xdak ...bukan macam budak2 la ni...hanset 1org satu..tapi kita main yang ni jer...



Balik ja sekolah... kompom singgah kedai... hahaha..

TIKAM... oooo TIKAM... ada luck dapat seringgit... modai sekupang ja... selalunya tak penah kena pon...  


 



Sapa yang ada benda ni pada zaman tu memang orang berada laa...
 

 
  

Subjek yang paling diminati masa darjah 5 dulu ni...sebab tu tak hantar buku teks ni...ada sentimantal value...


 



puas tak kita mengimbau zaman dolu dolu....?

tak puas ...?

banyak lagi....?